Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "Osłonka" Sp.j.

Nasi członkowie / Nasi członkowie / Mięso i wędliny / Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "Osłonka" Sp.j.
O nas

PPHU "OSŁONKA" Spółka Jawnapowstało w 1993 roku. Od samego początku swej działalności zajmuje się zaopatrzeniem przemysłu mięsnego. Firma zlokalizowana jest w Święciechowie k/Leszna, przy ulicy Kosmonautów 10, na terenie 7000 m2, z czego hala magazynowa zajmuje 650 m2.

Dwudziestoletnie doświadczenie na rynku pomogły nam w sposób dynamiczny rozwinąć naszą firmę. Mamy za sobą szereg zawartych kontaktów w gronie przodujących na rynku producentów branży mięsnej. Zwieńczeniem tych działań jest fakt, że firma "OSŁONKA" plasuje się na bardzo wysokiej pozycji wśród największych firm zaopatrzenia przemysłu mięsnego.

Gwarancją utrzymania tak wysokiego tempa rozwoju naszej firmy są towary najwyższej jakości, nabywane od producentów renomowanych marek. Serwis, jaki zapewniamy naszym klientom jest naszym dodatkowym atutem, który pozwala firmie utrzymać się na pozycji lidera wśród przedsiębiorstw o podobnej branży.

PPHU "OSŁONKA" jest laureatem konkursów ogólnopolskich, posiadając min. znak towarowy "WIELKOPOLSKA JAKOŚĆ" oraz certyfikat "PRZEDSIĘBIORSTWO FAIR PLAY". Firma należy do "Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej". W 2004 roku wdrożyliśmy system HACCP, a w 2010 roku otrzymaliśmy Certyfikat Wiarygodności Biznesowej przyznany przez Dun & Bradstreet Poland

Nagrody i wyróżnienia przyznane PPHU "OSŁONKA" świadczą przede wszystkim o tym, że wysoka kultura przedsiębiorczości jest dla kierownictwa i załogi firmy rzeczą podstawową i stałą.

PPHU "OSŁONKA" Sp. J.

ul. Kosmonautów 10, 64-115 Święciechowa
tel. 65 528 84 80
fax. 65 528 84 81
kom. 601 712 585
e-mail: biuro@oslonka.pl
www.oslonka.pl
Oferta

Pięciowarstwowe osłonki barierowe termokurczliwe przeznaczone są do pakowania produktów wymagających długiego okresu przechowywania.

* zastosowanie:
Do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych z przedłużonym okresem trwałości, poddawanych obróbce termicznej, takich jak:
- nie wędzone kiełbasy i wyroby wędliniarskie:
w postaci emulsji składających się z kawałków mięsa oraz przypraw i innych dodatków, np.: pasztetowa, metka, mielonka, mortadela, szynka, polędwica
- wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
- produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy
- serki topione: masy serowe nie dojrzewające.

*zalety
- wysoka bariera na tlen i parę wodną
- duża wytrzymałość mechaniczna
- stabilność kalibru
- wysoka elastyczność i termokurczliwość
- dobre przyleganie do masy mięsnej
- barierowość na promieniowanie UV
- możliwość uzyskania większego przepełnienia

* rozmiary
- kaliber [mm]: 32 - 120
- szerokość [mm]: 50 – 188

Sposoby konfekcjonowania:

Nasze produkty: