opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego
15 szt. szparagów (Malpol)
15 szt. plastrów surowej szynki wędzonej
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki masła
3 łyżki świeżego startego parmezanu
sól
szczypta cukru
2 szt.(160g) filetów z kurczaka
60 g. sera smażonego (Frąckowiak)
2 plastry szynki tradycyjnej biskupiańskiej (Kaczmarek)
80 g. masła (Jan Korbik)
350 g. ziemniaków
natka pietruszki
koperek
tymianek
1/2 szt. cytryny
sól
pieprz
1 kg flaków wołowych
160g filetu z kurczaka
60g pasztetu cielęcego (Smakosz)
2 szt. pomidorów (Eko-Pom)
60ml oliwy
1 słoik szparagów (MALPOL)
1 łyżeczka tymianku suszonego
1 ząbek czosnku
20g rzodkiewki
80g kaszy jaglanej
cytryna (skórka) i łyżka soku
przyprawy: sól, pieprz
300g wieprzowiny (najlepiej boczek bez skóry)
50 ml miodu wielokwiatowego
200 ml piwa
300 g kiszonej kapusty (Cieślak)
30 g smalcu (Smakosz)
1 szt liścia laurowego
1 szt zioła angielskiego
pieprz ziarnisty
pieprz mielony
majeranek suszony
30 dag kurek mrożonych
1 cebula albo 2-3 dymki ze szczypiorkiem
10 dag wędzonego boczku
8 jajek
3-4 łyżki śmietany
2-4 ząbki czosnku
świeża bazylia
do smaku: sól i świeżo mielony pieprz
0,5 kg filetu z indyka
0,7 kg pieczareki
1 śmietana 18%
makaron penne
oliwa z oliwek
marchewka
pieprz
sól
bazylia
pietruszka
400g kurek mrożonych
400g zielonej fasolki
40 g makaronu pappardelle
1 czerwona cebula
6 gałązek karbowanej pietruszki
4 łyżki oliwy
200 ml rosołu warzywnego
gog parmezanu
sól
4 piersi z kurczaka
puszka ananasów
marchewka
puszka kukurydzy
1 mała cebula
4 strąki papryki konserwowej (MALPOL)
zioła prowansalskie
majonez
2 kg ziemniaków
30 dag podgrzybków
2-3 jaja
5-6 łyżek mąki pszennej
1 cebula
olej do smażenia
natka pietruszki
pieprz
sól