400g kurek mrożonych
400g zielonej fasolki
40 g makaronu pappardelle
1 czerwona cebula
6 gałązek karbowanej pietruszki
4 łyżki oliwy
200 ml rosołu warzywnego
gog parmezanu
sól
1. Większe kurki pokroić na kawałki.
2. Fasolkę umyć i pokroić strąki na połówki.
3. Pietruszkę i cebulę drobno posiekać.
4. Makaron ugotować al dente.
5. Do dotującego makaronu dodać fasolkę, gotować razem przez 8 minut.
6. Na rozgrzanej oliwę na patelni podsmażyć szybko grzyby, dodać cebulkę i przez 3 minuty dusić na wolnym ogniu.
7. Grzyby z cebulką zmieszać z pietruszką i rosołem, przyprawić solą i pieprzem.
8. Makaron z fasolką osączyć, dodając do sosu grzybowego.
9. Udekorować grubo startym parmezanem.