Spółka zrzesza producentów warzyw z gminy Włoszakowice (powiat leszczyński). Jej celem jest dostarczenie konsumentom najwyższej jakości warzyw. Doświadczenie w uprawie jest bardzo duże, gdyż pierwsze pomidory pod osłonami zaczęto uprawiać już w latach 70- tych. Z upływem lat optymalizowano warunki wzrostu poprzez budowę nowych obiektów zapewniających roślinom lepsze warunki świetlne, efektywną wentylację, ogrzewanie i jednocześnie spełniających warunek energooszczędności. Poprawę jakości owoców uzyskano poprzez kontrolę klimatu połączonego z kontrolowanym nawożeniem i nawadnianiem. Odpowiedni dobór odmian tolerancyjnych na choroby pozwala na ograniczenie stosowania chemii. Do zapylania kwiatów wykorzystuje się trzmiele. W celu konsolidacji podaży utworzono w 2010 roku Grupę Producencką. Wprowadzenie jednolitych opisanych opakowań sprawiło, że pomidory Eko-Pom są rozpoznawalne na rynku.
Firma specjalizuje się w uprawie pomidorów szklarniowych oraz ogórków szklarniowych. Dla uzyskania najwyższej jakości każdy owoc zrywany wraz z szypułką jest tylko raz dotykany w momencie zbioru i układany w kartonie. Sprawia to, że owoce długo utrzymują niepowtarzalne walory smakowe.