Sezon szparagowy tu? tu?! Zobacz co oferuje Firma Frykas!

Wielkimi krokami zbli?a si? maj, a co za tym idzie kolejny sezon na pyszne szparagi! Niestety nie trwa d?ugo, warto wi?c dobrze go wykorzysta? i si?ga? po szparagi zarówno ze wzgl?du na ich walory smakowe, jak i w?a?ciwo?ci zdrowotne. Kulinarna nuda w tak krótkim okresie czasu nam nie grozi, tym bardziej, ?e mamy do dyspozycji szparagi zielone o wyrazistym smaku i bia?e, bardziej delikatne. Na dodatek szparagi mo?na przygotowywa? na wiele sposobów – ju? samych zup mo?emy ugotowa? ca?e mnóstwo, a szparagi mo?na tak?e piec, grillowa?, sma?y? i je??, je?? i je?? na zdrowie.
?wie?e szparagi smakuj? najlepiej, dlatego te? warto bie??co przygotowywa? z nich potrawy. Ewentualnie mo?na przechowywa? szparagi kilka dni w lodówce – zawini?te w wilgotny r?cznik papierowy. Kolejnym sposobem na ich d?u?sze spo?ywanie jest ich konserwowanie. Mo?na je potem wykorzysta? po prostu jako jarzyn? do obiadu, np. z tarta bu?k?, albo do przygotowania sa?atek.
Firma Frykas, cz?onek Klastra Spo?ywczego Leszczy?skie Smaki, od pocz?tku dzia?alno?ci zajmuje si? przetwarzaniem warzywa królewskiego, jakim s? szparagi. Do produkcji przetworów ze szparagów wykorzystuje wy??cznie surowce pochodzenia polskiego pozyskiwanego od lokalnych producentów z ziemi wielkopolskiej.
Z ca?ego serca polecamy produkty tej firmy!