Klaster
Klaster Spożywczy Leszczyńskie Smaki powstał w 2010 r. z inicjatywy Miasta Leszna oraz Leszczyńskiego Centrum Biznesu. Skupia lokalnych producentów żywności oraz instytucje wspierające i władze samorządowe.
Członkowie klastra współpracują ze sobą w celu podnoszenia swojej pozycji rynkowej tworząc platformę wymiany informacji i doświadczeń, dzięki której są otwarci na nowe technologie nieobciążające środowisko i gwarantujące wysoką jakość produktu.
Misja Klastra Leszczyńskie Smaki
Misją Klastra Leszczyńskie Smaki jest współpraca firm z branży spożywczej z nauką, instytucjami otoczenia biznesu i władzami samorządowymi w celu wzrostu konkurencyjności i innowacyjności branży spożywczej z subregionu leszczyńskiego.
Wizja Klastra Leszczyńskie Smaki
Klaster Leszczyńskie Smaki integruje branżę spożywczą subregionu leszczyńskiego, naukę, instytucje otoczenia biznesu, władze samorządowe oraz nawiązuje współpracę z partnerami zagranicznymi.
Wartości Klastra Leszczyńskie Smaki
- zachowanie smaków i tradycji regionu,
- działalność na nowe rozwiązania i nowe produkty,
- wysoka jakość,
- odpowiedzialność,
- współpraca
- uczciwość.
Korzyści dla Członków
- dostęp do finansowania z UE,
- wymiana doświadczeń z innymi przedsiębiorcami,
- nowe kontakty handlowe,
- dostęp do eksperckiej wiedzy branżowej,
- dostęp do nowych technologii,
- łatwa współpraca z sektorem badań i rozwoju,
- wzmocnienie promocji firmy i jej produktów,
- przyśpieszenie rozwoju firmy.
Dołącz do nas
Jesteś przedsiębiorcą w branży spożywczej?
Prowadzisz swą działalność w subregionie leszczyńskim?
Interesują Cię: rozwój, wspólna promocja, innowacje, transfer technologii oraz wiedzy?
Zaangażuj się we współtworzenie sieci „Leszczyńskie smaki” jako centrum współpracy Branży Spożywczej i dołącz do klastra. Opowiedz nam o swoich oczekiwaniach i rozwiej ewentualne wątpliwości. Skontaktuj się znami!
Dagmara Kostrzewa
tel. 506 233 502
tel. 065 32 22 105
e-mail: dkostrzewa@lcb.leszno.pl